Η Εταιρεία » Η Honeywell παγκοσμίως


Η Ιστορία Μας

Το 2002, ο David M. Cote ονομάστηκε Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Honeywell. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία εστιάζει σε πέντε κεντρικές ιδέες: την Ανάπτυξη, την Παραγωγικότητα, τη Ροή Ρευστού, το Ανθρώπινο Δυναμικό, και την φιλοσοφία της εταιρίας - Honeywell Operating System, Velocity Product Development™ και Functional Transformation.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Cote, η Honeywell έχει κερδίσει υψηλή απόδοση στην ανάπτυξη πωλήσεων, κέρδη ανά μετοχή, τμηματικό κέρδος και ροή ρευστού. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει σημαντική θέση ανάμεσα στις σημαντικές βιομηχανίες παγκοσμίως, με προϊόντα και λύσεις, εκ των οποίων περίπου το 50% αυτών παρέχει σημαντική ενεργειακή απόδοση.


125 Χρόνια Καινοτομίας

Οι ρίζες της Honeywell τοποθετούνται στο 1885, όταν ένας εφευρέτης με το όνομα Albert Butz κατοχύρωσε τον αντισταθμιστή φούρνου. Ίδρυσε την εταιρεία “Butz Thermo-Electric Regulator Co., Minneapolis” την 23η Απριλίου, 1886, και μερικές εβδομάδες αργότερα εφήυρε μία απλή αλλά έξυπνη συσκευή που ονόμασε "damper flapper" (πτερύγιο διαφράγματος).

Η συσκευή αυτή δούλευε ως εξής: Όταν ένα δωμάτιο ψύχεται κάτω από μια προκαθορισμένη θερμοκρασία, ένας θερμοστάτης κλείνει το κύκλωμα και ενεργοποιεί έναν οπλισμό. Αυτό ελευθερώνει τα γρανάζια του κινητήρα, επιτρέποντας σε ένα στρόφαλο που είναι συνδεδεμένος στον άξονα του κινητήρα να περιστραφεί μισή στροφή. Μία αλυσίδα συνδεδεμένη στο στρόφαλο ανοίγει το διάφραγμα του φούρνου και αφήνει τον αέρα να περάσει. Αυτό κάνει τη φωτιά να καίει πιο ζεστά. Όταν η θερμοκρασία ανέβει στο επιθυμητό επίπεδο, ο θερμοστάτης δίνει σήμα στον κινητήρα να περιστραφεί κι άλλη μισή στροφή, κλείνοντας το διάφραγμα και σβήνοντας τη φωτιά. Η διόρθωση της θερμοκρασίας είναι αυτόματη. Με την πάροδο του χρόνου, πολλά προϊόντα της Honeywell έχουν βασιστεί σε παρόμοια, αλλά πιο περίπλοκα συστήματα κλειστού βρόχου.

Η εταιρεία “Consolidated Temperature Controlling Co.”, απέκτησε τα δικαιώματα πατέντων καθώς και την επιχείρηση του Butz, και μέχρι το 1893 μετονομάστηκε σε “Electric Heat Regulator Co.”. Οι πρώτες διαφημίσεις της εταιρείας ξεκίνησαν το 1895 και παρουσίαζαν τον ήδη διάσημο θερμοστάτη. Το 1898, η εταιρεία εξαγοραστηκε από τον W. R. Sweatt, ο οποίος, μέχρι το 1916, είχε αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε “Minneapolis Heat Regulator Company”, διεύρυνε την γραμμή προϊόντων και κατοχύρωσε τον πρώτο ηλεκτρικό κινητήρα με την έγκριση Underwriters Laboratories.


Τον ίδιο καιρό, στο Wabash, Indiana ...

Εν τω μεταξύ, το 1904 ένας νέος μηχανικός με το όνομα Mark Honeywell, τελειοποιούσε τη γεννήτρια θερμότητας ως μέρος της επιχείρησης υδραυλικών και θέρμανσης. Δύο χρόνια αργότερα, ίδρυσε την “Honeywell Heating Specialty Co”, που ειδικευόταν σε γεννήτριες ζεστού νερού.

Μέχρι το 1912, η EHR επέκτεινε τη γραμμή προϊόντων και άλλαξε το όνομά της σε “Minneapolis Heat Regulator Company” (MHR). Τέσσερα χρόνια αργότερα, η MHR κατοχύρωσε τον πρώτο ηλεκτρικό κινητήρα με την έγκριση Underwriters Laboratories.

Η συγχώνευση του 1927

Το 1927, οι εταιρείες Minneapolis Heat Regulator Company και Honeywell Heating Specialty Co. συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν την Minneapolis-Honeywell Regulator Co. Ο W.R.Sweatt έγινε πρόεδρος Δ.Σ. και ο Mark Honeywell πρόεδρος. Η εταιρεία έκανε διάφορες επαφές στον τομέα του ελέγχου. Μια από αυτές τις επαφές ήταν η Brown Instrument Co., ένας παγκόσμιος ηγέτης στο πεδίο των βιομηχανικών ελεγκτών και αισθητηρίων, και εφευρέτη του πυρόμετρου. Μέχρι την εφεύρεση του πυρόμετρου με σωλήνα άνθρακα από τον Edward Brown στα μέσα του 19ου αιώνα, δεν υπήρχε ακριβής τρόπος μέτρησης των πολύ μεγάλων θερμοκρασιών σε καμίνια και κλίβανους.

Επιχειρήσεις ανά τον κόσμο

Η Minneapolis-Honeywell Regulator Co. πουλούσε από καιρό τα προϊόντα της ανά τον κόσμο μέσω διανομέων όπως η Ιαπωνική Yamatake Trading Company. Το 1934, η εταιρεία απέκτησε την εταιρεία Time-O-Stat Controls Corporation και ξεκίνησε μια μεγάλη ιστορία παγκόσμιων επεκτάσεων. Το πρώτο γραφείο εκτός των ΗΠΑ εγκαταστάθηκε στο Τορόντο του Καναδά. Η πρώτη Ευρωπαϊκή θυγατρική ιδρύθηκε στην Ολλανδία τον ίδιο χρόνο, και μέσα σε λίγα χρόνια, γραφεία άνοιξαν στο Λονδίνο και στη Στοκχόλμη. Μέχρι το 1941, είχε διανομείς στη Χιλή, Παναμά, Τρινιντάντ, Νέα Ζηλανδία, Αργεντινή και Νότια Αφρική. Μέχρι το 1972, λειτουργούσε 25 ιδιόκτητες θυγατρικές, 142 υποκαταστήματα, και κοινοπραξίες σε πέντε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Το 1993, η εταιρεία άνοιξε θυγατρικές στο Αμπού Ντάμπι, Κίνα, Ομάν, Ρουμανία και Ουκρανία Μέχρι το 1998, η Honeywell είχε δράση σε 95 χώρες μέσω 83 ιδιόκτητων θυγατρικών και 13 κοινοπραξιών.


Προϊόντα και Ανάπτυξη

Η Minneapolis-Honeywell Regulator Co. ανύψωσε το επιστημονικό και μηχανικό ταλέντο για να μεταμορφωθεί και να προσαρμοστεί στους καιρούς αλλαγών. Η μαζική παραγωγή τελειοποιήθηκε και μια σειρά αεροναυτικού εξοπλισμού επέκτεινε τη σειρά προϊόντων της εταιρείας. Το 1942, η εταιρεία εφηύρε τον ηλεκτρονικό αυτόματο πιλότο (C-1), που αποδείχτηκε κρίσιμα σημαντικός στις πολεμικές αποστολές των ΗΠΑ.

Το 1953, η εταιρεία εισήγαγε τον T-86 "στρογγυλό" θερμοστάτη, που αντικατέστησε τα χοντρά, ορθογώνια μοντέλα. Όντας ένα από τα πιο ευκολογνώριστα μοντέλα στον κόσμο, παραμένει στην παραγωγή σήμερα και κοσμεί τους τοίχους πιο πολλών νοικοκυριών παγκοσμίως από οποιοδήποτε άλλο θερμοστάτη.


Το 1954, η εταιρεία απέκτησε την Doelcam Corp., κατασκευαστή γυροσκοπίων. Μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες, η εταιρεία βελτίωνε συνεχώς τα γυροσκόπια, κάνοντάς τα πιο ευαίσθητα και ακριβή, και ταυτόχρονα μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος τους.

Το 1955, μια κοινοπραξία με όνομα Datamatic Corporation, ιδρύθηκε με την Raytheon Corp, γεγονός το οποίο σηματοδότησε την είσοδο της Honeywell στους υπολογιστές. Το πρώτο σύστημα υπολογιστών της εταιρείας, το D-1000, ζύγιζε 25 τόνους, είχε διαστάσεις 5574 τετραγωνικά μέτρα και κόστιζε 1.5 εκατομμύριο δολάρια.

Το 1957, η Minneapolis-Honeywell Regulator Co. αγόρασε μια εταιρεία πυρανίχνευσης, η πρώτη από τις πολλές αποκτήσεις που θα την καθιστούσαν παγκόσμιο ηγέτη στα συστήματα ασφάλειας. Σε πολλές πόλεις της Βόρειας Αμερικής, τα κόκκινα-μαύρα αυτοκόλλητα και κάρτες "Protected by Honeywell" έγιναν σχεδόν τόσο αναγνωρίσιμα με το στρογγυλό θερμοστάτη.

Το ενδιαφέρον της Raytheon για την επιχείρηση υπολογιστών εξαγοράστηκε το 1960 και η επιχείριση άλλαξε όνομα σε “Electronic Data Processing” (EDP).

Επισήμως το όνομα της εταιρείας άλλαξε σε Honeywell Inc. το 1963, παρόλο που λεγόταν έτσι για περίπου 40 χρόνια. Έξι χρόνια αργότερα, όργανα της Honeywell βοήθησαν τους αστροναύτες Neil Armstrong και Edwin "Buzz" Aldrin να προσγειωθούν στη σελήνη.

Το 1970, η Honeywell συγχώνευσε την αγορά υπολογιστών με της General Electric γα να σχηματίσει την Honeywell Information Systems, που απέδιδε καλά στις αγορές μηχανημάτων mainframe. Το 1986, ο προσωπικός υπολογιστής αναδύθηκε και η εταιρεία σχημάτισε τη Honeywell Bull, μία παγκόσμια κοινοπραξία με την Compagnie des Machines Bull of France και NEC Corporation of Japan. Το επίπεδο ιδιοκτησίας σταδιακά μειώθηκε, μέχρι το 1991, η Honeywell δεν συμμετείχε πλέον στην αγορά υπολογιστών. Η γνώση ψηφιακών υπολογιστών εφαρμόστηκε στο παραδοσιακό πεδίο αυτόματου ελέγχου, ενοποιώντας αισθητήρια και ενεργοποιητές.

Το 1986, η Honeywell βελτίωσε σημαντικά τη θέση της στη βιομηχανία αεροδιαστημικής, με την εξαγορά της Sperry Aerospace. Έγινε στιγμιαία παγκόσμιος εγκαταστάτης ηλεκτρονικών συστημάτων σε αεροπλάνα (avionics). Η Sperry συνείσφερε στους ελέγχους πτήσεων, διαστημικά οχήματα και το πρώτο σύστημα προειδοποίησης διάτμησης ανέμου που εγκρίθηκε από την Federal Aviation Administration (FAA).

Η σύνδεση AlliedSignal

Κατά τη διάρκεια του 1ου παγκοσμίου πολέμου, η Γερμανία έλεγχε ένα μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας βιομηχανίας χημικών, προκαλώντας ελλείματα σε προϊόντα όπως βαφές και φάρμακα. Σε απάντηση, το 1920 ο εκδότης της Washington Post Eugene Meyer και ο επιστήμονας William Nichols ίδρυσαν την εταιρεία Allied Chemical & Dye Corporation, ως συγχώνευση πέντε αμερικανικών εταιρειών χημικών που είχαν ιδρυθεί από το 1800.

Το 1928, η Allied άνοιξε ένα εργοστάσιο συνθετικής αμμωνίας κοντά στη Hopewell, Virginia, και έγινε παγκόσμια παραγωγός αμμωνίας.
Αυτή ήταν η πρώτη είσοδος της εταιρείας σε νέες αγορές. Μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, η Allied άρχισε την κατασκευή νέων προϊόντων, περιλαμβάνοντας το nylon 6 (για την παραγωγή από ελαστικά μέχρι και ρούχα) και ψυκτικών. Το 1958, έγινε Allied Chemical Corp. και μετακινήθηκε στα τωρινά αρχηγεία στην Morristown, New Jersey.

Το 1962, η Allied εξαγόρασε την Union Texas Natural Gas, που κατείχε δικαιώματα πετρελαίου και αερίου σε όλη την Αμερική. Η Allied την θεωρούσε κυρίως προμηθευτή πρώτων υλικών για τα χημικά προϊόντα της, αλλά αυτό άλλαξε την αρχή της δεκαετίας του ’70, όταν ο διευθύνων σύμβουλος John Connor (υπουργός εμπορίου υπό τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Lyndon Johnson) πούλησε πολλές από τις ασύμφορες επιχειρήσεις της Allied και επένδυσε στην ανακάλυψη πετρελαίου και αερίου. Μέχρι το 1979, όταν ο Edward Hennessy Jr. έγινε διευθύνων σύμβουλος, η Union Texas παρήγαγε το 80% του εισοδήματος της Allied.

Υπό το νέο όνομά της, Allied Corp. (1981), η εταιρεία αγόρασε την Bendix Corp., μία εταιρεία αεροδιαστημικής και αυτοκίνησης, το 1983. Μέχρι το 1984, η Bendix παρήγαγε το 50% του εισοδήματος της Allied, ενώ το πετρέλαιο και το αέριο παρήγαγε το 38%.

Το 1985, η Allied συγχωνεύτηκε με την Signal Companies, προσθέτοντας κρίσιμη ποσότητα υλικών στυς τομείς αεροδιαστημικής, αυτοκίνησης και μηχανικής. Η Signal, η οποία ιδρύθηκε από τον Sam Mosher το 1922 με το όνομα Signal Gasoline Company, ήταν αρχικά μία εταιρεία της Καλιφόρνια που παρήγαγε γκαζολίνη από φυσικό αέριο. Το 1928, η εταιρεία άλλαξε το όνομά της σε Signal Oil & Gas, εισέρχοντας στο πετρέλαιο τον ίδιο χρόνο. Η Signal συγχωνεύτηκε με την Garrett Corporation, εταιρεία αεροδιαστημικής με έδρα το Los Angeles, και το 1968 το προσάρμοσε σε Signal Companies σαν εταιρικό όνομα.

Η προσθήκη του μεριδίου της Signal's Garrett στην Bendix έκανε την αεροδιαστημική το μεγαλύτερο τομέα της Allied-Signal. Το 1985, η εταιρεία πούλησε το 50% της Union Texas, και το 1986 εκποίησε 35 μη-στρατηγικές επιχειρήσεις μέσω του σχηματισμού του The Henley Group, Inc.

Στα μέσα του 1991, με έναν νέο διευθύνων σύμβουλο, τον Lawrence A. Bossidy, και νέα αρχηγεία σε πολλές επιχειρήσεις-κλειδί, η Allied-Signal ξεκίνησε ένα περιεκτικό πρόγραμμα αλλαγών. Τολμηρές κινήσεις έγιναν για τη βελτίωση ρευστότητας και περιθώρια λειτουργίας, για την αύξηση παραγωγικότητας, και για να τοποθετηθεί η εταιρεία ως μια παγκόσμια ανταγωνιστική δύναμη για τα επόμενα χρόνια. Το όνομα Allied-Signal άλλαξε σε AlliedSignal το 1993 για να ενισχύσουν την εικόνα της εταιρείας και να σηματοδοτήσει την πλήρη ενοποίηση όλων των επιχειρήσεών της.
Το 1992, η εταιρεία πούλησε το υπόλοιπο μερίδιο μετοχών στην Union Texas μέσω μιας δημόσιας προσφοράς προς 940 εκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα.

Μέσα στη δεκαετία του 1990, ο Lawrence A. Bossidy ηγήθηκε μιας αλλαγής στην ανάπτυξη και παραγωγικότητα που πενταπλασίασε την αξία αγοράς των μετοχών της AlliedSignal και ξεπέρασε κατά πολύ το βιομηχανικό μέσο δείκτη Dow Jones και τον S&P 500.

Η Honeywell ιδρύθηκε και διαμορφώθηκε από εφευρετικά τεχνικά μυαλά και ανώτερη ηγεσία. Οι ίδιες αυτές αξίες δυναμώνουν τη νέα Honeywell. Η νέα Honeywell κρατά το καλύτερο από την κληρονομιά της AlliedSignal και Honeywell Inc, κάνοντάς την μία από τις παγκόσμιες ηγετικές εταιρείες.


 

Αναζήτηση
Honeywell International
Ισολογισμός 2012
Ισολογισμός 2013
Ισολογισμός 2014

 

Υπολογισμοί
Διαστασιολόγηση Βαλβίδων


 

 
Other busines
Aerospace
Automation and Control Solutions
Specialty Materials
Transportation Systems
Όροι & Προϋποθέσεις | Πολιτική Προστασίας | Site Map | Σύνθετη Αναζήτηση
© Copyright Honeywell International Inc 2004-2009